Tallinn kinnitab üha enam oma mainet gastronoomilise sihtkohana. Vaatamata tagasihoidlikule suurusele oskab Eesti pealinn üllatada isegi kogenud gurmaane — alates kohalike käsitöökohvikute leidudest kuni tõeliste kõrgköögirestoranideni autoriliku lähenemisega.
Kui plaanite linnas veeta paar päeva ja mõtlete, kus õhtustada nii, et see jääks meelde, olen kokku pannud väikese ülevaate kohtadest, mida isiklikult soovitan. Ning lõpus — üks restoran, mis sai minu jaoks selle reisi tõeliseks avastuseks.
Balti jaama turu kõrval asuv Rado pakub hooajalist menüüd, mille fookuses on skandinaavialik lihtsus. Siin tehakse panus kohalikele toodetele ega koormata roogasid keerukate tehnikatega. Kõik on maitsev, tasakaalus, aga veidi etteaimatav. Suurepärane valik rahulikuks õhtusöögiks.
Üks Tallinna tuntumaid restorane, Tuljak, asub modernistlikus hoones, kust avaneb suurepärane vaade lahele. Interjöör on stiilne, köök rahvusvaheline, kuid Balti nüansiga. Hinnad on keskmisest kõrgemad, publik valdavalt kohalikud ja veidi turiste. Teenindus on heal tasemel, kuid mõnikord on tunda teatavat liinitöö hõngu.
Kui otsite gastronoomilist õhtut koos degustatsioonimenüü, teatriliku serveeringu ja panoraamvaatega merele, siis see on teie koht. NOA Chef’s Hall kuulub stabiilselt Põhja-Euroopa tipprestoranide hulka. Kuid broneerida tuleb aegsasti ja varuge terve õhtu: see on pigem kogemus kui lihtsalt õhtusöök.
Siit algab kõige huvitavam. Jalutades sadama piirkonnas, sattusime abikaasaga juhuslikult Kogu Restosse. Väljastpoolt ei paistnud miski eriline: väike hoone, tagasihoidlik silt. Kuid sees — hubane, soe interjöör, pehme valgus ja sundimatu õhkkond, kus tunned end kohe nagu kodus.
Menüü pole ülemäära suur, kuid iga roog on läbimõeldud. Köögi taga seisab peakokk, kes on esindanud Eestit rahvusvahelisel Bocuse d’Ori konkursil, ja see on igas detailis näha. Sel õhtul proovisime mitut rooga:
Kuid peamine polnud ainult toit. Õhtu oli eriti meeldejääv, sest peakokk ise, nähes et saal ei olnud täis, tuli välja ja esitles iga rooga isiklikult. Rääkis koostisosadest, nende päritolust ja valmistamise loogikast. Muul ajal teeb seda ettekandja, ja tuleb märkida — personal on siin tõeliselt pühendunud ja sõbralik.
Kõlavate nimede nagu NOA või Tuljak taustal võib Kogu Resto tunduda tagasihoidlik, kuid just selles peitubki tema tugevus. See on restoran, kuhu tahaks tagasi minna. Kus kõrgkööki pakutakse ilma üleolekuta ja iga roog jutustab oma loo. Kui otsite midagi erilist, aga mitte liialt peent, lisage see koht kindlasti oma Tallinna marsruuti.
Päikesepaneelid on lisaks suurtele tehastele ja tootmistele, saanud populaarseks elektritootmise allikaks ka kodumajades. Juba aastaid tagasi hakkasid kodutarbijad otsima alternatiive elektri tootmiseks ise ning päikesepaneelid on aegade jooksul
Selleks, et hinnavordlusest optimaalset ulevaadet saada, on vaja teada voimalikult paljude kaubanduskettide olukorda ja hindade andmeid. Hind24 teostab pidevat hinnavaatlust koigis suuremates ja enim kulastatavate kaupluste vorgustikes: A1000 Market,
Kütuse hind Eestis- miks nii kõrge? Kütuse hinda Eestis mõjutavad erinevad tegurid, kui kõige suuremaks mõjutajaks on bensiini ja diislikütuse hind maailmaturul. Oluline on jälgida kütuse nõudluse ja pakkumise vahekorda. Kui kütuse nõudlus ületab